Ce stingătoare de incendiu am nevoie?

Există un număr tot mai mare de întreprinderi mici care nu știu sigur ce să facă pentru a se proteja de incendiu. Am avut foarte multe apeluri în care clienții au dorit să cumpere stingătoare de incendiu pentru birou sau alte spații din companie, dar nu știau exact ce au nevoie.

Câte stingătoare de incendiu am nevoie?

De cele mai multe ori, numărul stingătoarelor de care aveți nevoie diferă în funcție de tipul construcției, suprafață și specificul activității . Telefonic nu se poate estima un număr corect și tipurile de stingătoare. Însă, responsabilul PSI al punctului de lucru trebuie să lămurească aceste aspecte. Este important să cunoașteți că este obligatoriu să aveți în planul de evacuare amplasarea stingătoarelor, numărul și tipul acestora.

Sunt practice și folositoare doar dacă avem tipul corect de stingător. Depinde foarte mult de ce risc de incendiu aveți în firma dvs. De exemplu, ar fi foarte periculos să existe un stingător pe bază de apă pentru a fi utilizat într-o cameră de server, deoarece știm cu toții că apa și electricitatea nu se împacă foarte bine.

“Responsabilul PSItrebuie să stabilească câte și ce tip de stingătoare sunt potrivite pentru sediul dvs. și unde ar trebui localizate?”

Știați că nu ar trebui să fie așezate pe perete peste o anumită înălțime? Am vizitat locații în care stingătoarele erau așezate foarte sus, astfel încât să nu mai fie lovite și deteriorate, dar erau extrem de greu de folosit în cazul unui început de incendiu.

Fiecare stingător este proiectat pentru a face față unui anumit tip de incendiu, dar unele extinctoare sunt combinate și pot fi folosite pentru mai multe tipuri de incendii.

Ce tip de extinctor am nevoie?

Există cinci tipuri principale de stingătoare de incendiu disponibile și este vital să cumpărați tipul corect pentru riscurile care există la locul de muncă.

Ce stingător să cumpăr?

Trebuie să cumpărați întotdeauna acele stingătoare de incendiu pe baza riscurilor cele mai probabile pentru sediul dvs. De exemplu, un restaurant de tip fast-food ar trebui cu siguranță să aibă cel puțin un stingător cu pulbere și unul cu spumă în zona unde se utilizează ulei de gătit și grăsimi.

Este, de asemenea, o idee bună să aveți o pătură antifoc, nu pentru că un stingător de incendiu poate funcționa defectuos sau nu pentru că nu știe nimeni cum să îl folosească, ci pentru că acea pătură antifoc o puteți folosi pentru a vă proteja când încercați să scăpați.

Dar cât de multe stingătoare ar trebui să am?

Numărul va depinde de dimensiunea sediului dvs. și dacă afacerea dvs. este o afacere cu risc scăzut sau cu risc ridicat. Ca regulă generală, într-un loc de muncă cu risc scăzut, un angajat trebuie să se afle la mai puțin de 30 de metri de un stingător de incendiu și este cel mai eficient de plasat un stingător în apropierea riscurilor potențiale de incendiu și la ușile, scările de evacuare din încăpere, etc.

Un angajat ar trebui să poată preia rapid un stingător, trebuie să fie montat pe perete sau plasat pe un suport cu un semn de identificare, astfel încât să poată fie foarte vizibil.

Toți membrii personalului trebuie să fie informați cu privire la locul unde se află extinctoarele și trebuie instruiți cu privire la modul de utilizare a acestora. Proprietarul afacerii (sau persoana responsabilă) trebuie să efectueze o verificare vizuală lunară simplă pentru a observa dacă a fost furat sau manipulat vre-un extinctor.

Pesonalul nu ar trebui să încerce niciodată să lupte împotriva unui incendiu dacă ar periclita siguranța proprie, dar dacă este un început de incendiu mic poate fi ușor tratat, un stingător ar putea împiedica răspândirea focului și, eliminând punerea a mai multor persoane.

Ar fi tentant sa credem ca incendiile la locul de muncă sunt neobișnuite, dar conform datelor IGSU, în 2018 s-au înregistrat, la nivel național, 28.468 de incendii, dintre care 6.918 (circa 24%) s-au manifestat în locuințe.

Toate întreprinderile, oricât de mari sau mici, trebuie să efectueze o evaluare a riscului de incendiu și să decidă asupra detectării incendiilor, a alertelor și a echipamentului necesar, deși într-un loc de muncă foarte mic, cum ar fi un birou de două persoane, sistemul de avertizare la incendiu ar putea fi simplu ca cineva strigând ” Foc! „

Ați putea fi urmărit penal dacă nu reușiți să vă protejați personalul și o societate de asigurări ar putea refuza să plătească daune dacă se constantă că măsurile de protecție la incendiu erau inexistente sau nu respectau legislația actuală.

Tipuri de stingătoare:

Toate tipurile de stingătoare trebuie verificare și reumpulete la un interval de 12 luni, acest lucru trebuie să fie efectuat numai de societăți autorizate de IGSU.

Stingătoare cu pulbere

Stingătoarele de incendiu cu pulbere sunt potrivite pentru multe tipuri diferite de incendiu, deci sunt foarte bune pentru spații unde ar putea fi incendii care implică lichide inflamabile, gaze sau incendii electrice, precum și incendii de clasa A.

Aceste tipuri de extinctoare sunt cel mai des comercializate tocmai pentru larga lor aplicabilitate.

Avem următoarele tipuri de stingătoare cu pulbere, clasificate în funcție de tip, indicativul P (pulbere) și de greutatea încărcăturii lor în kg (P1 – tip pulbere 1kg):

Stingătoare cu pulbere

Stingător P1

76,00 lei (63,87 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu pulbere

Stingător P2

88,00 lei (73,95 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
RO

Stingătoare cu pulbere

Stingător P3

109,00 lei (91,60 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
RO

Stingătoare cu pulbere

Stingător P6

138,00 lei (115,97 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu pulbere

Stingător P9

214,00 lei (179,83 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu pulbere

Stingător P50

1 243,00 lei (1 044,54 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu pulbere

Stingător transportabil P100

3 153,00 lei (2 649,58 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu pulbere

Stingător P4

125,00 lei (105,04 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu spumă mecanică:

Stingătoarele de incendiu cu spumă mecanică pot fi utilizate pentru incendii de clasa A, dar sunt de asemenea potrivite și pentru utilizarea în incendiile de clasă B (lichide inflamabile), astfel încât să poată aborda benzina și vopselele.

Indicativul acestor stingătoare cu spumă este SM, iar numărul 6,9,50,100 ne arată greutatea încărcăturii:

-17%
104,00 lei (87,39 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
-20%
76,00 lei (63,87 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
148,00 lei (124,37 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
6,00 lei (5,04 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
-11%

Stingătoare cu spumă

Stingător SM9

164,00 lei (137,82 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu spumă

Stingător SM6

132,00 lei (110,92 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu CO2

Stingătoarele de incendiu cu CO2 sau cu dioxid de carbon (denumite generic: cu gaz) pot fi folosite pentru pericole electrice și pot, de asemenea, să combată lichide inflamabile cu riscuri de clasă B.

Din această categorie regăsim două tipuri de stingătoare:

-17%
104,00 lei (87,39 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
-20%
76,00 lei (63,87 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
148,00 lei (124,37 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
6,00 lei (5,04 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu CO2

Stingător G5

326,00 lei (273,95 lei fără TVA)
Cantitate (buc):

Stingătoare cu CO2

Stingător G2

216,00 lei (181,51 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
  • Stingătoare cu apă
    Stingătoarele de apă sunt utilizate pentru incendii de clasă A care implică pericole comune, cum ar fi lemnul, paiele, hârtia și cărbunele. În România, acest tip de stingătoare sunt extrem de rar comercializate.
  • Stingătoare chimice
    Stingătoarele de incendiu cu agent chimic sunt proiectate special pentru incendii care implică ulei și grăsimi, dar sunt de asemenea eficiente pentru incendiile din Clasa A. Aceste tipuri de stingătoare sunt foarte rar comercializate în țara noastră și pot avea un impact semnificativ asupra mediului încpnjurător.

Angajatorii care doresc să efecteze o evaluare a riscurilor sau au îndoieli cu privire la politica lor privind incendiile – cum ar fi numărul corect de stingătoare – ar trebui să caute întotdeauna sfaturi profesionale.
Puteți să sunați la 0756 885 891 sau să faceți clic aici pentru a ne trimite o cerere de ofertă pe e-mail și vom reveni la dvs.

Stingătoare și servicii de verificare:

RO

Stingătoare cu pulbere

Stingător P6

138,00 lei (115,97 lei fără TVA)
Cantitate (buc):
-9%
315,00 lei (264,71 lei fără TVA)
Cantitate (buc):